MeseútA Meseút egy különleges program, amely meseterápiás gondossággal van összeállítva különböző korosztályok számára. 

 

Noszvaj 2 féle mesés tanösvénnyel vár:
– Gyerekeknek: Családi Meseút
– Felnőtteknek: Szerelmes Pajzán Meseút

A gyönyörű kézzel festett házikókban egy-egy népmesét és a meséhez kapcsolódó játékos feladatot, beszélgetést indító kérdést rejtettek el. 

A felnőtt és a családi Meseút ugyanolyan rendszerben működik. Az útnak indító térképet megvásárolva egy mindent nyitó kulcsocskával indulhattok a házikók megkeresésére.

A falu legromantikusabb pontjain a szerelmeseket várja a 10 meseház, a játékosabb, gyerekbarát helyszíneken a Családi Meseút 10 titkos házikója várja a kis “sárkányvadászokat”. 

Mindkét program önálló, a hossza 1-2 órás sétától az egész napos barangolásig igény szerint alakítható. Ha az összes házikót végig járnád, érdemes egy napot rászánni, hiszen gyönyörű helyeket találsz. A sorrend mindegy!

Azoknak, akik nem tudnak hosszan gyalogolni, a síkfőkúti tavaknál 4 felnőtt és 2 családi meseállomást ajánlunk, melyek kb. 300 m séta alatt felderíthetők.

A Meseút “belépőjegy” 2000.-/család
Vagy csoportoknak 300.-/fő
Ez a belépő tartalmazza a Meseútlevelet, és a házikók kinyitásához a kulcsot. Ezen felül kaukció fizetendő, amit a kulcs leadásakor visszakap a látogató. 

Harmónia cukrászda, Rozika cukrászda (nyitvatartási időben).

A Meseút egy állomásán lehetőség van apró meglepetéseket elhelyezni a következő meseutazó számára, ezért jó, ha otthonról hozol néhány fölöslegessé vált apróságot, “kincset” amit te is ott hagyhatsz!

A Meseút egyik állomása mesekönyvpont, ha otthonról hozol néhány gyerek vagy mesekönyvet amit a ládában található könyvekre cserélhettek! Ha sok fölösleges, megint könyved van, örömmel fogadjuk azokat is, a kezdőállomáson a Harmónia cukrászdában ott hagyhatod őket!